Wat is werken in de cloud? Hoe werkt het? De term “cloud”, wanneer het over technologie of computergebruik gaat, is niet nieuw. In eenvoudige bewoordingen is de “cloud” het internet. Als u internet beschouwt als een virtuele ‘ruimte’ die gebruikers van over de hele wereld met elkaar verbindt, is het als een wolk. Het deelt informatie via netwerken.

Dus als we teruggaan naar de vraag wat werken in cloudg eigenlijk is, verwijst dit naar het delen van bronnen, software en informatie via een netwerk en in dit geval via een internetverbinding. Informatie en gegevens worden opgeslagen op fysieke of virtuele servers. U heeft u via een internetverbinding toegang tot uw opgeslagen informatie in de ‘cloud’.

U kunt al vanaf € 90,- per jaar werken in de cloud. Uw data wordt daar opgeslagen en is via de verkenner, net als van uw harddisk op te vragen. Ook kunt u deze data delen met andere gebruikers binnen of buiten uw organisatie.

Tevens is het mogelijk om niet alleen uw data op te slaan in de cloud, maar virtuele werkplekken creëren. Zowel uw besturingssysteem als de software en data staan dan in de cloud. U kunt vanaf elke willekeurige computer aan de slag.

U kunt bij Virtual Computer Servers terecht voor alle verschillende varianten van werken in de cloud.